Pages

Jan 12, 2012

P.U.T.R.A.J.A.Y.A


Assalamualaikum..

Perjalanan sehari suntuk pada 10 Januari 2012 dengan bertujuan mencari tempat praktikum. Bagi aku yang 1st time sampai, memang la rasa teruja melihat Putrajaya. Sangat cantik binaan bangunan di sekitar. Mengagumkan. Apabila jejak ke kaki kat tanah, aktiviti pertama semestinya program memenuhkan memori kad henpon masing-masing.

cuba teka, sape yang xde
Dataran Putrajaya menjadi mangsa pertama kami. Klik! Klik! Klik! (bunyi berlainan mengikut enset masing-masing). Berlaku perebutan apabila ramai yang nak jadi model berbanding photographer.

posing kat Dataran Putrajaya

Masjid Putra


Masjid Putra


konon kat cameron sebab ari tu kempunan gambo kat ladang teh

menu tengahari 

desert 
aku tak tahu nape gambo ni tak nak rotate

Puas bergambar, selesai makan tengahari dan solat, kami bergerak ke tempat tersebut. Nak sampai sane bukan senang, banyak kali sesat. Pusing-pusing tempat yang sama. Kami tanya orang, ada jugak kami main redah je janji jumpa tempat tersebut. Tiba sahaja ke tempat tersebut, kami wat survey, lihat kanak-kanak yang cumel-cumel, baby. Geram weh tapi sambil-sambil tu pikir, camne la aku nak praktikum ni. Mampu ke galas tanggungjawab ni. Risau jugak kan. Dah la anak orang.

Dah puas survey2 tempat, kami bergerak pulang. Kali ini, kereta kami terpisah semasa di persimpangan UPM, Shah Alam. Jadi, kami teruskan dan yakin dengan jalan yang kami pilih tapi dalam hati gabra jugak. Kami sentiasa berhubung dengan kereta satu lagi. Roger2 tempat diaorang. Jadi, kami bercadang untuk bertemu di R&R Rawang.

Berehat, makan, buang segala kepenatan dan teruskan perjalanan pulang.
Letih seharian meronda walaupun bukan aku jadi driver. Bayangkan kalau jadi driver, 2 kali ganda lebih penat. Sampai rumah, TIDOR..

Wassalam

2 comments:

EnciK AxixOu said...

best nt berkelah tp tasik k?

mentari hati said...

yup..piknik kat dgn dtran putrajaya..rmai y tgok sbb x pnh lg rsenye kot org piknik kat situ..kami y 1st kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...